Tecken på att du borde renovera ditt hus

Hur vet du om dina nuvarande utgrävningar har potential att bli ditt drömhem? Det är en fråga som Victoria Sass känner till, som grundade sitt designföretag Project Refuge Studio i Minneapolis med fokus på renoveringar som håller unga familjer i gamla hem. ”Vi får människor som vill veta,” Ska jag investera hundratusentals dollar i det här huset eller inte? ”, Säger hon. ”Vid någon tidpunkt är det inte en bra investering om det du verkligen vill ha är ett annat hus. Det är som ett äktenskap: Är det här, eller försöker du göra det till något som det aldrig blir? ” Här är fem skyltar som du ska stanna precis där du är och renovera huset så att det passar dina behov.

Du är bunden

Oavsett om det är hemmet, grannskapet, skolsystemet eller andra lokala band, är en djup känslomässig koppling till fastigheten värt att lyssna på. ”Det är en riktigt bra anledning att ta sig tid att ändra ditt utrymme så att det passar dina behov”, säger Laura Fenton, författare till The Little Book of Living Small. ”För dessa kunder föreslår vi renovering för att öka kvadratmängden och passa deras livsstil”, tillägger designern Juliana Oliveira, chef för Dallas-företaget Beyond Interior Design.

Du vill bygga eget kapital

Att spendera pengar på en fastighet som du redan har investerat i erbjuder mer potential att skapa ytterligare värde. ”Med en renovering får du mycket mer pengar för ytbehandlingar”, säger Oliveira. Det kan finnas vissa rekonstruktionskostnader, men mer av dina pengar går till detaljer som ger en bestående effekt. En studie från National Association of Realtors Research Group från 2019 uppskattade att en husägare kunde förvänta sig att återhämta sig mellan 50 och 60 procent av kostnaden för de flesta renoveringsprojekt i hemmets värde – ett värde på 75 000 dollar i värde på en renovering av ett nytt 150 000 dollar ägarens svit, till exempel. (Den största effekten? Att byta ut eller omlackera trägolv, vilket gav en avkastning på 100 till 106 procent.) Som sagt, där du renoverar är det viktigt om du har återförsäljning i åtanke: Mindre än 1 procent av fastighetsproffs sa att en ny ägarens svit hjälpte till att stänga en försäljning, medan 20 procent rapporterade att en köksuppgradering förseglade affären för nya köpare.

Dina nya behov är kortsiktiga problem

Om du vill börja nytt på grund av ett tillfälligt missnöje med ett hem du annars älskar är det förmodligen värt att göra små justeringar och klara stormen. En vän till Fenton flyttade nästan ut från ett älskat Brooklyn-sovrum med två sovrum eftersom deras tonåringar inte längre ville dela ett rum. ”Jag sa,” Vänta en sekund. Din dotter kommer att flytta om fyra år – vill du verkligen ge upp den här lägenheten och grannskapet du älskar under en relativt kort livssäsong? ” minns hon. ”De bestämde sig för att göra en lätt renovering, och de är så glada att de investerade i det hem de redan har än att leta efter ett större.”

Mark är inte lättillgänglig i ditt område

I många delar av landet saknas byggfärdiga partier. ”När utvecklare kämpar för att hålla jämna steg med efterfrågan driver det upp markpriserna och gör det svårt för familjer att flytta upp till ett större, nybyggt hem”, säger Emily Clark, som driver Boise, Idaho-designföretaget Clark & Co. Hem. ”Om så är fallet i ditt område kan en större renovering vara en mer kostnadseffektiv lösning.”